На зустрічі з омріяною професією…

Новини університету

Сьогодні, 17 січня, до Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ завітали учні 8-А класу середньої загальноосвітньої школи № 35, що у місті Кам’янському. Діти приїхали не просто на екскурсію, більшість із них вже визначилися, що хочуть повя’зати свою кар’єру з юридичною чи правоохоронною спеціальностями.

«Після зустрічі з викладачами вашого університету, яка проходила на базі нашої школи, учні звернулися до мене з проханням організувати поїздку до Дніпра, аби більш детально познайомитися з особливостями навчання у ДДУВС. Діти проявили величезний інтерес до запропонованих юридичних спеціальностей, а деякі навіть визначилися стовідсотково, що хочуть навчатися саме у вашому виші. Я, звісно, як класний керівник, зробила все можливе, аби хоч на крок наблизити мрії моїх учнів про майбутню професію до реальності. І ось ми тут, вдячні за запрошення та гостинність», – розповідає класний керівник 8-А класу середньої загальноосвітньої школи № 35 м. Кам’янського Ельнара Ялова.

Доцент кафедри філософії та політології факультету економіко-правої безпеки ДДУВС Ганна Стояцька розповіла юним гостям про умови вступу, творчі конкурси та особливості навчання у виші. Діти ставили запитання, на які викладачка залюбки відповіла. Переглянувши презентаційні фільми про університет, школярі відправилися на екскурсію територією університету.

Спочатку ознайомилися з функціями інформаційно-технічної платформи оперативно-тактичних навчань «Лінія-102», побували у криміналістичному кабінеті. «Мені тут подобається і я хотіла б навчатися у ДДУВС, – ділиться враженнями від побаченого восьмикласниця Марія Сінєпостол і далі розповідає про свої плани стосовно кар’єри, – мій рідний брат товаришує з дівчиною, яка навчається у вашому навчальному закладі на факультеті кримінальної поліції, так от вона настільки захоплено розповідає про те, як цікаво тут навчатися, про практичні заняття, інтерактивні лекції, підхід викладачів, цікаве дозвілля, що важко, чесно кажучи, не повірити. Тому ще раз повторюсь, дуже хочу навчатися у ДДУВС і буду впевнено йти до своєї мети».

Юні гості з Кам’янського навіть не очікували, що їм випаде нагода постріляти з гвинтівки у мультимедійному тирі. Після короткого інструктажу на кафедрі тактико-спеціальної підготовки школярі успішно дебютували у найпростіших вправах зі стрільби з учбової зброї.

Побували школярі в тренажерному та спортивному залах, де проходять заняття з різних видів спорту. Один із учнів В’ячеслав Чуйко розповів, що дуже любить спорт, захоплюється тайським боксом, і, що хотів би, здобуваючи вищу освіту, паралельно продовжувати тренуватися. «Бути поліцейським – мрія з дитинства, не можу навіть пояснити, що мене спонукало до цього, напевно, хочу бути корисним суспільству, захищати свій народ, і звичайно ж, рідних та друзів. У моїх планах – Харківський військовий ліцей, а потім – Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ», – розповідає восьмикласник В’ячеслав.

Трішки стомлені, втім переповнені новими враженнями та мріями, діти дорогою до Кам’янського ділилися враженнями та наввипередки викладали в Instagram колоритні знімки, зроблені у ДДУВС.

 

 


1 339