«Використання сучасних інформаційних технологій у діяльності Національної поліції України»

Новини університету

За такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар, який організувала та провела кафедра економічної та інформаційної безпеки.

У роботі семінару взяли участь представники Управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Дніпропетровській області, Управління захисту економіки в Дніпропетровській області, Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Придніпровського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України, Науково-дослідного інституту Національної академії прокуратури України та відділу підготовки прокурорів з нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство Національної академії прокуратури України.

Для участі у семінарі надійшло 70 доповідей, в обговоренні яких взяли участь представники шести областей України: науковці, практичні працівники, курсанти та студенти.

У ході семінару пройшла відеоконференція з використанням інтернет-системи Skype для учасників зі Львова, Харкова, Одеси та Дніпра.

За результатами обговорень учасники семінару дійшли висновку, що сфера використання комп’ютерних засобів продовжує стрімко розвиватися, але переважна більшість досягнень у цій галузі, на жаль, не використовується для протидії сучасній злочинності. Таке ствердження дозволяє констатувати, що правоохоронні органи, зокрема оперативні підрозділи Національної поліції, у деяких оперативно-тактичних ситуаціях ще не мають можливостей для вирішення відповідних завдань.

 

 


1 393