Як у Дніпрі наближали Україну до НАТО

Новини університету

Актуальні питання євроатлантичної інтеграції України обговорили учасники регіонального cемінару «Україна-НАТО: формула безпеки».

У заході взяли участь голова Постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Ірина Фріз, народний депутат України Тетяна Ричкова, представники Міністерства оборони України, Національного інституту стратегічних досліджень, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, громадських організацій, аналітичних інституцій, центрів соціологічних досліджень. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляла завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Ірина Грицай.

Як у Дніпрі наближали Україну до НАТО

Мета семінару – інформаційно-роз`яснювальна робота щодо НАТО як гаранта миру та безпеки в світі. Присутні мали змогу у форматі питань-відповідей поспілкуватись та розвіяти міфи навколо Північно-Атлантичного альянсу, нав’язані українським громадянам ще за радянських часів. Також учасники дізнались про головні умови, які зобов’язалась виконати Україна для того, аби стати повноправним членом НАТО.

Підводячи підсумки, присутні визначили три аргументи, чому Україна має бути в НАТО – це безпека, цінності та розвиток країни. Наступні подібні семінари пройдуть у Харкові, Тернополі та Херсоні.

 

 


1 008