Присяга першого випуску поліцейської академії у Дніпрі

Новини університету

Сьогодні, 26 червня, у житті колективу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ важлива та відповідальна подія – перший випуск слухачів Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції». 144 новоспечених поліцейських в урочистій обстановці склали Присягу.

Із 3300 охочих нести службу в підрозділах поліції, своєї мети досягли лише ці 119 хлопців та 25 дівчат. Випускники академії подолали декілька етапів конкурсного відбору, пройшли тести на знання законодавства і фізичну підготовку, а найголовніше – поліцейську комісію, в якій брали участь громадські активісти та волонтери. Після чотиримісячного навчання в академії підготовки поліцейських у Запоріжжі вони здали комплексний іспит, отримали сертифікати і первинне звання – рядовий поліції.

Привітати нове поповнення нацполіції з визначною подією завітали заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Вадим Зеленський, начальник ГУНП в Дніпропетровській області Віталій Глуховеря, начальник ГУНП в Запорізькій області Олег Золотоноша, т.в.о. заступника начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Богоніс, заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Юрченко, начальник Управління взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Федорчук, заступник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Доброгорський, заступник начальника відділу антикорупційної політики та прав людини Дніпропетровської обласної ради Олександр Свіренко, голова Соборної районної у місті Дніпрі ради Артем Тімарєв та інші почесні гості.

З привітальним словом до патрульних, їхніх рідних та гостей звернувся т.в.о. ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко: «Присяга приймається на все життя і є незабутньою подією у житті кожної людини, свідченням свідомого вибору та ставлення до професії. Пам’ятайте, що обраний вами шлях покладає на вас святий обов’язок завжди залишатися відданими українському народові, з високою відповідальністю виконувати поставлені завдання, бути чесними, сумлінними і дисциплінованими співробітниками, постійно захищати законні права та інтереси громадян нашої України».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих під час виконання службових обов’язків патрульних Артема Кутешева та Ольгу Макаренко, після чого поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам органів внутрішніх справ.

І ось вона відповідальна та зворушлива мить. Начальник Запорізького центру первинної професійної підготовки університету «Академія поліції» підполковник поліції Андрій Ніколов подав команду відповідальним офіцерам приступити до церемонії складання Присяги працівника Національної поліції. Із уст кожного поліцейського прозвучали священні слова присяги: «Я, усвідомлюючи свою високу відповідальність, урочисто присягаю вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права та свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки».

Завершилося свято урочистим маршем. З університетського плацу – на нелегку, відповідальну та небезпечну службу: вже скоро новоспечені поліцейські вийдуть патрулювати вулиці Дніпра та Запоріжжя.

 

 


3 569