Сергій Балабан вперше у своїй кар’єрі став найсильнішим на континенті

Новини університету

15-18 червня в Загребі (Хорватія) проходив Чемпіонат Європи з дзюдо серед ветеранів, індивідуальний і командний. У змаганнях брали участь дзюдоїсти старше 30 років. Вперше у своїй ветеранської кар’єрі дзюдоїста титул Чемпіона Європи здобув т.в.о декана факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Сергій Балабан.

До цього в активі спортсмена були 2 золота, срібло і бронза з світових ветеранських форумів, а також бронза континентальної першості в Празі-2014.

У цьому сезоні Сергій перейшов з віковим дивізіоном М1 в М2, і в новій компанії суперників підтвердив свій клас, вигравши золото. На шляху до нагороди спортсмен провів п’ять сутичок, перемігши француза Едмона Мікса, німця Роберта Хоффмана, росіянина Юрія Пчеліна, чеха Лібора Свічок і в фіналі – росіянина Євгена Тертишного.

Загалом збірна Дніпропетровської області в ході особистих змагань, що тривали 3 дні, виграла 9 медалей: 4 золотих і 5 бронзових.

Наступний Чемпіонат Європи серед ветеранів пройде в Глазго (Шотландія), ну а другий офіційний ветеранський старт у дзюдо в цьому році – Чемпіонат світу – проходитиме з 30 вересня по 3 жовтня у місті Олбія (Італія).

Приємною несподіванкою для Сергія стала урочиста зустріч керівництвом по прибуттю до Дніпра. Квіти, оркестр, подарунки, – впевненому спортсмену, яскравому переможцю, т.в.о декана факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Сергію Балабану.

Вітаємо Сергія Балабана з блискучою перемогою, пишаємося ним та бажаємо подальших перемог!

 

 


2 271