Свято гуманності та милосердя: у Дніпрі відзначили найактивніших донорів

Новини університету

14 червня світова спільнота відзначає День донора. З цієї нагоди на базі Дніпропетровського обласного госпіталю інвалідів війни нагородили донорів Дніпра.

Подарунки та подяки, видані правами головного лікаря КЗ «Дніпропетровська обласна станція переливання крові» Антоніни Сердюк, отримали семеро здобувачів вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: Петро Машковський, Костянтин Малишевський, Іван Булхов, Іван Білоус, Богдан Верповський, Олександр Безбородько та Андрій Бондар. Антоніна Андріївна подякувала курсантам та керівництву навчального закладу за активну громадянську позицію, проявлені чуйність, гуманність та милосердя.

Лозунг цьогорічного Дня донору в Україні – «Здавайте кров. Здавайте її зараз. Здавайте її часто». Організатори заходу та медичні працівники обласної станції переливання крові констатують, що молодь Дніпропетровщини активно підтримує донорський рух, усвідомлюючи свою відповідальність та борг перед постраждалими в зоні антитерористичної операції.

Небайдужі курсанти університету неодноразово здавали кров для поранених бійців АТО та важкохворих дітей, даруючи шанс на одужання пацієнтам, які опинилися на межі життя і смерті. Так, у благодійних акціях взяли участь понад 1000 курсантів, студентів та викладачів вишу, які здали близько 300 літрів крові.

 

 


1 440