Суди і ЗМІ: спільні правила взаємодії

Новини університету

Вперше на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ пройшов загальнонаціональний форум суддів та представників ЗМІ.

Проведення заходу у форматі телемосту стало можливим завдяки підтримці інформаційно-технічного відділу навчального закладу.

Форум організовано завдяки сприянню Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні, Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання “Детектор медіа”, Інституту масової інформації та Національної спілки журналістів України.

У роботі форуму взяли участь понад 70 осіб, з них: голови судів, судді, судді-спікери, прес-секретарі судів, журналісти, медіа експерти, представники Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

До присутніх звернулися та побажали плідної роботи голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, голова Верховного Суду України Ярослав Миронюк, голова Національної спілки журналістів України.

Комунікація представників судової системи із громадськістю, засобами масової інформації, відкритий діалог служителів Феміди із суспільством – це шлях до розбудови незалежної та ефективної судової влади в Україні. Ця теза стала лейтмотивом форуму.

У рамках трьох сесій учасники телемосту обговорили проблемні питання взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації, ознайомилися із зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, а також обмінялися думками щодо етичних стандартів співпраці.

За результатами форуму було ініційовано створення Комітету «Суди і ЗМІ» та визначено представників журналістських організацій та суддів, які увійшли до робочої групи щодо розробки спільних правил взаємодії.

 

 


1 387