Під час інтерактивного науково-практичного семінару роздумували над сутністю поняття «громадянське суспільство»

Новини університету

У ході семінару, який організували науково-педагогічні працівники кафедри філософії та політології, обговорили тему «Проблеми формування громадянського суспільства в Україні».

Привітав учасників, окреслив тематичні напрямки семінару завідувач кафедри В’ячеслав Кузьменко.

У заході взяли участь 40 курсантів факультетів підготовки фахівців для органів досудового розслідування, підрозділів кримінальної поліції та превентивної діяльності. У процесі спілкування курсанти та викладачі намагалися розрити поняття «громадське суспільство», роздумували над питанням: чи можливе громадянське суспільство в Україні у такому вигляді, яким воно є у розвинених країнах Європи.

У ході науково-практичного семінару обговорювали наступні теми: «Громадянське суспільство в Україні в контексті громадської думки»; «Проблеми легітимності влади в Україні: виклики сучасності»; «Взаємодія правоохоронних органів та інститутів громадянського суспільства в Україні»; «Процеси децентралізації в Україні», «Громадянське суспільство в умовах гібридних конфліктів: український та міжнародний досвід».

Учасники висловлювали власне бачення вирішення тієї чи іншої обговорюваної проблеми, сміливо дискутували, ставили запитання викладачам.

 

 


1 367