Соборність України: історичні реалії та сучасні виклики

Новини університету

За такою назвою з нагоди відзначення Дня Соборності України в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації пройшов круглий стіл. Ініціювали та провели захід представники кафедри загальноправових та соціально-гуманітарних дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх.

Модератором заходу виступила завідувач кафедри загальноправових дисциплін ДДУВС, віце-президент ГО «Асоціація українських правників Лариса Наливайко. До складу президії увійшли завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, радник голови облдержадміністрації Ірина Грицай та начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату обласної ради Лілія Гиренко.

Від Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у роботі круглого столу взяли участь заступник декана юридичного факультету Ірина Царьова; доцент кафедри філософії та політології, тренер Національної поліції України, ветеран АТО Кирило Недря; професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Артур Маргулов та професор кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Елеонора Скиба. Також до обговорення теми соборності долучилися директор Дніпропетровського національного історичного музею імені Д.І. Яворницького Надія Капустіна, директор Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей Лідія Голубчик, директор Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Першовчителів слов’янських Кирила і Мефодія Надія Тітова та завідувач відділу музею історії і розвитку самоврядування Дніпропетровської області Максим Кавун.

Поняття «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. Налагодження сучасних аспектів соборності в практичній взаємодії науковців, представників органів державної влади та громадських організацій обговорювали під час проведення круглого столу.

 

 


1 777