У добру путь дипломовані молоді лейтенанти поліції!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшли урочисті заходи з нагоди випуску фахівців для підрозділів національної поліції України.

В щасливий путь на довгії літа
Крокує молода і сильна зміна,
І марш козацький щиро їх віта,
Йдемо служить на славу Україні!

Дипломи про вищу освіту, нову поліцейську форму та лейтенантські погони отримав 191 випускник навчального закладу.

Привітати випускників із отриманням диплому про вищу освіту та першим офіцерським званням завітали почесні гості: директор Департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайло Вербенський, народні депутати України Іван Куліченко, Юрій Береза та Максим Курячий, колишні керівники ДДУВС Олександр Негодченко та Сергій Алфьоров, представники органів місцевої влади та силових структур.

Традиційно урочисті заходи розпочалися з внесення університетського прапору. Далі курсанти поклали квіти до пам’ятника загиблим працівникам ОВС на Соборній площі та вшанували загиблих під час виконання службових обов’язків офіцерів хвилиною мовчання.

І ось вона довгоочікувана та хвилююча мить: відповідальні офіцери приступили до вручення дипломів. Дипломи з відзнакою отримали 23 випускники.

З теплими словами та напутнім словом до випускників звернувся ректор ДДУВС Віталій Глуховеря: «Пам’ятайте, що обраний Вами шлях покладає на Вас святий обов’язок завжди залишатись відданими українському народові, постійно вдосконалювати свою професійну майстерність, з високою відповідальністю виконувати покладені завдання, бути чесними, дисциплінованими працівниками, постійно захищати законні права та інтереси громадян незалежної України».

Директор Департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС України Михайло Вербенський зачитав привітання Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова: «Впевнений, що вам вистачить витримки, наснаги та знань з честю виконувати свій службовий обов’язок. Будьте гідними високої та благородної місії правозахисника! Нехай у вашому подальшому житті офіцерська честь буде понад усе».

Після привітання почесних гостей свята наказом ректора університету листи-подяки отримали батьки, діти яких протягом чотирьох років сумлінно ставились до навчання, брали активну участь у науковому, спортивному та громадському житті навчального закладу, з відповідальністю ставились до виконання службових завдань. У свою чергу зі словами подяки до викладачів та батьків звернулися випускники Дмитро Чурилов та Олена Лук’янченко. На згадку про себе випускники подарували рідному університету сертифікат, яким засвідчується, що ім’ям «Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ» названа зірка в рамках Всесвітнього проекту Pale blue dot.

Зворушив присутніх перший офіцерський вальс у виконанні молодих лейтенантів поліції та дівчата у розкішних бальних сукнях.

А далі не менш хвилююча та зворушлива мить – церемонія прощання з прапором університету.

Під акомпанемент духового оркестру випускники та стройові підрозділи курсантів залишили плац. Рясний дощ монет осеребрив курсантські погони лейтенантськими зірочками.

На завершення для всіх присутніх відбувся святковий концерт за участю колективу художньої самодіяльності університету. На плацу лунали пісні про Україну, нелегку офіцерську службу та вірність Присязі.

Востаннє їх, вчорашніх курсантів, зібрав об’єктив фотоапарату. Востаннє вони, радісні та схвильовані, виконували накази курсових офіцерів, слухали гімн університету та оркестр… Свято випуску перегорнуло останню сторінку університетського життя. Попереду – нелегка та відповідальна служба народові України!

 

 


3 828