«Актуальні питання юридичної науки та правоохоронної діяльності: сучасний стан та перспективи»

Новини університету

Під такою назвою у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася традиційна науково-практична конференція для молодих вчених. Захід присвячений Дню науки та проходив в межах Всеукраїнського фестивалю науки для курсантів, студентів, слухачів, ад’юнктів (аспірантів) та докторантів.

Для участі у конференції було подано понад 181 заявки від курсантів, студентів, слухачів, здобувачів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Національна академія внутрішніх справ, Харківський національний університет внутрішніх справ, Львівський державний університет внутрішніх справ, Одеський державний університет внутрішніх справ, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національна академія Служби безпеки України, Національний університет «Одеська юридична академія», Національній Гірничий Університет, Ужгородський національний університет, Університет митної справи та фінансів, Київська державна академія водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

Відкрив конференцію проректор університету полковник поліції Андрій Фоменко. Він зазначив, що конференція є традиційною, проводиться щорічно і має на меті залучати талановиту молодь до науково-дослідницької роботи, надавати їй можливість розкривати свій потенціал. Він побажав молодим дослідникам плідної роботи та творчого натхнення в поєднанні науки та практики.

Далі з нагоди Дня науки відбулось урочисте вручення дипломів переможцям університетського конкурсу на кращу наукову роботу курсантів, студентів і слухачів.

На пленарному засіданні виступили молоді вчені з доповідями, присвяченими актуальним проблемам юридичної науки, зокрема інституту правового забезпечення імпічменту Президента України, правовому регулюванню місцевого самоврядування в Україні, запобіганню одержання неправомірної вигоди, імплементації рішень Європейського Суду з прав людини у кримінальне процесуальне законодавство України, угодам у кримінальному процесі тощо.

Після перерви робота конференції проходила у секціях за різними напрямками. Наприкінці заходу автори найактуальніших доповідей з проблем юридичної науки та правоохоронної діяльності отримали грамоти та подяки.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 363