У ДДУВС пройшов фестиваль науки для школярів Дніпропетровщини

Новини університету

На базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбувся «Пікнік науки», присвячений п’ятиріччю комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради».

Захід був організований за підтримки департаменту освіти і науки облдержадміністрації та спільно з польсько-українським проектом «Scientific Fun – наукові пікніки в Україні». Метою проекту є популяризація наук – математики, фізики, хімії, біології, історії шляхом участі у запропонованих експериментах.

Учасниками пікніків стали 325 школярів Дніпропетровщини. 9 команд, учні різних навчальних закладів області, молоді вчені у дружній атмосфері демонстрували власноруч змайстровані прилади, оригінальні винаходи, досліди. Відвідувачі заходу змогли не лише побачити ефектні демонстрації, але й самі взяти участь у їх створенні.

Серед учасників фестивалю були технологічні та наукові стартапи, наукові гуртки, які в своїх наметах проводили презентаційні покази та експерименти. Теми демонстрацій охоплювали дослідження з різних наук. У дохідливій формі представники наукових шкіл пояснювали всім бажаючим хід експериментів, які базувалися на зовсім буденних предметах: м’ячах, клеях, фарбах, повітряних кульках чи навіть соломинках для напоїв.

Фестиваль науки «Наукові пікніки» завдяки своєму інтерактивному методу сприяв залученню учнівської молоді до проведення науково-дослідної діяльності, збагатив знання учнів з різних галузей освіти та дав можливість переконатися, що наука завжди поруч з нами.

У ході заходу викладачі кафедри спеціальної фізичної підготовки ДДУВС разом із курсантами розіграли ситуативні сценарії, які зазвичай виникають під час контакту поліцейського з озброєними правопорушниками.

По закінченню науково-розважальних заходів для школярів була організована екскурсія Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 425