Курсанти та студенти ДДУВС переглянули фільм «Іловайськ. Лицарі неба»

Новини університету

Презентували стрічку у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова. На захід завітали ініціатори створення фільму: народний депутат України, почесний командир полку «Дніпро-1» Юрій Береза, режисер фільму Катерина Стрельченко та мати загиблого бійця Галина Кузьменко.

Перед презентацією з курсантами та студентами навчального закладу спілкувався Юрій Береза, який був безпосереднім учасником тих подій і зараз дуже піклується про родини загиблих. Юрій Миколайович розповів про фільм, зокрема про те, як проходили зйомки, які труднощі виникали (знімальна група, виїжджаючи у зону бойових дій, навіть потрапляла під обстріл) та ділився планами на майбутнє.

Документальний фільм показує глядачеві, яким було оточення зсередини, яким його бачили і сприймали очевидці, знайомить із Героями добровольчого полку «Дніпро-1». Глядач дізнається історії тих людей, які залишились в Іловайську назавжди, тих, хто стояв із автоматами проти танків та важкої артилерії, тих, хто не здався. Фільм знято студією «12 кадр» за 4 місяці.

До перегляду стрічки долучилося керівництво та офіцерський склад навчального закладу.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 287