Студенти ДДУВС ознайомились з діяльністю первинного осередку української національної армії – Легіону Українських Січових Стрільців

Новини університету

Кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ були проведені заходи для студентів факультету №4, з відзначення діяльності Українських Січових Стрільців та 100-річчя їх перемоги на горі Маківка.

Так, студенти 1 курсу під час тематичної бесіди обговорили діяльність єдиної української національної військової формації у складі австро-угорської армії – Легіону Українських Січових Стрільців, переглянули презентацію на тему «Українські національні формування в роки Першої світової війни», фото- та відеоматеріали, а також отримала відповіді на питання, що виникли під час розповіді викладача.

Кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін ДДУВС були проведені заходи для студентів
Кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін ДДУВС були проведені заходи для студентів факультету №4, з відзначення діяльності Українських Січових Стрільців та 100-річчя їх перемоги на горі Маківка.

Також відбувся перегляд документального фільму українського виробництва «Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919» (режисер – Т.Химич, 2015 р.), що розповідає про добровольчий Легіон Українських Січових Стрільців, українське повстання у Львові 1 листопада 1918 року та боротьбу Галицької армії з поляками. Студенти факультету №4 мали змогу ознайомитись із захопливим історичним сюжетом, створеним на основі спогадів очевидців із залученням історичних реконструкцій.

«Завдяки таким просвітницьким акціям студенти можуть більше дізнатися про діяльність первинного осередку української національної армії – Легіону Українських Січових Стрільців, військова звитяга яких є взірцем для молодого покоління і має велике значення для відновлення національних воєнних традицій та зростання патріотизму українського народу», – зазначила доцент кафедри, кандидат історичних наук Маргарита Гринчак, яка ініціювала та провела заходи.

Відділення зв’язків з громадськістю


904